Aanbod lessen

Online congalessen

Wij zijn een school voor congalessen voor beginners, ervaren en gevorderden spelers. Wij leren je met passie dit prachtig instrument speelt. Onze missie: we brengen ritme in je leven, met congas.

Alle conga ritmes leren

Een van de oprichters, Runy Calmera, zocht jaren geleden een goede docent voor Conga’s. Hij had weinig tijd, vanwege werk, en wilde makkelijk conga’s leren spelen. Vanuit dit idee is congalessen.nl geboren. Makelijk vanachter je computer, overal in Nederland op je eigen tempo, alle ritmes van de conga’s leren spelen. Je leert hier de 10 ritmes van de conga spelen in je eigen tempo.

Ervaren docent congas

Er zijn maar weinig goede conga docenten in Nederland. Mensen die met passie voor het vak les kunnen geven op een manier die je begrijpt. En tegelijk je stimuleren om het beste uit jezelf te halen.

Martin Gort is zo’n leraar met meer dan 25 jaren ervaring. Hij heeft zijn ervaring opgedaan door te spelen met de grootste en beste conga spelers in Latijns-America, Afrika en Europa. Hij speelt met gemak 5 conga’s en is een echte vakman. Omdat hij ook in verschillende Latin bands heeft gespeeld, waaronder zijn eigen band, Manos de la Rumba, weet hij je ook te leren hoe de conga ritme past bij de andere instrumenten in een Latin band.

Conga workshops

Martin geeft diverse keren per jaar conga workshops en is verbonden aan het Conservatorium van Brussel, waar hij aan conservatoriumstudenten percussielessen geeft. Martin heeft met diverse artiesten gespeeld.

Nu kan ook jij profiteren van zijn ervaring en les krijgen van een van de beste percussie docenten in Nederland. 24 uur per dag, 7 dagen per week, in je eigen huiskamer.

Hij legt het zelf uit in deze video boodschap. Martin Gort geeft hier een introductie van het programma van Congalessen.nl en uitleg van de opbouw van de cursus.

Als je Martin in het hele scherm (groot) wilt zien, klik dan op het icoontje in de video rechts onder. Let op: het duurt eventjes voordat de video begint te spelen. Dit is afhankelijk van je internetverbinding.

 

Als je deze boodschap kan zien, dan betekent dat dat je bij ons lessen kunt volgen, omdat de snelheid van je internet voldoende is. We adviseren een internetsnelheid van minimaal 4 Megabyte per seconde. Vraag bij je internetprovider als je het niet zeker weet.

 

Overzicht van congalessen

Wij geven congalessen aan je op drie niveau’s:

1) Beginner: als je nooit eerder het ritme hebt gespeeld. Martin legt je de basis uit en je krijgt uitleg hoe je het ritme op 1 conga speelt.

2) Intermediate: als je het ritme kent en toevoegingen wilt op twee congas. Martin gaat verder op het basis ritme en speelt het ritme op twee congas.

3) Advanced: als je het ritme wilt leren spelen op de conga als een pro. Martin gaat hier verder op de eerdere beginners en intermediate videos en geeft hier diverse variaties op meerdere congas. Het tempo is hier hoger en alles wordt niet meer in detail uitgelegd. Je leert hier door te kijken naar de mooie combinaties en die zelf uit te proberen. Je vindt in de video genoeg materiaal en voorbeelden om je spel te verbeteren.

Alle conga ritmes op een rij

Wij hebben met passie de negen belangrijkste conga ritmes in onze lesvideos voor jou uitgezocht.

De conga ritmes die je bij ons kan leren spelen zijn:

1) Tumbao

2) Rumba Guanguanco

3) Abakua

4) Arara

5) Comparsa

6) Songo

7) Shekere

8) Cuba Mozambique

9) Afrè Kète

Maar er is meer. Het zijn niet alleen de congaritmes die je stap voor stap uitgelegd krijgt. Tijdens onze lessen wordt er veel informatie gegeven aan je over de achtergronden van deze ritmes, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze gespeeld worden.

Daarnaast zorgen we dat je leert spelen in de clave patronen. De clave is een van de belangrijkste kleinpercussie instrumenten in een latin band.

Voordelen van onze methode op een rij

 9 bekendste conga ritmes uitgelegd. 27 videos, waarin je leert spelen van beginner, intermediate tot advanced.

– Ervaren congaleraar met meer dan 25 jaar ervaring. Je krijgt les van iemand die van congaspelen zijn beroep heeft gemaakt.

– Drie niveaus van lessen: beginners, intermediate en advanced. Eerst stap voor stap, dan op twee congas en dan de “killer licks” op de congas.

– Tips om je congaspel te verbeteren.

– 24 uur, 7 dagen per week open, vanuit je eigen huiskamer, dus je kan spelen wanneer je wilt (wel rekening houden met de buren!)

– In je eigen tijd achter je eigen computer congalessen volgen wanneer het jou uitkomt

– Drie maanden lang onbeperkt toegang tot je 9 ritmes.

– 3 maanden lang onbeperkt toegang tot deze cursus die speciaal met liefde voor jou is gemaakt.

– Prijs: 129,- euro inclusief btw.

En we willen je nog niet laten gaan voordat we je in de stemming brengen. We hebben je beloofd toch: we brengen ritme in je leven.

Zie hieronder onze jingle van Congalessen.nl. Als je meedoet dan zullen we in de toekomst een prijs uitreiken voor degene die deze jingle kan verbeteren. Met zang of op de congas.

 

 

 

Bestel nu de cursus in onze webwinkel en je krijgt binnen 24 uur toegang tot de cursus.

 

Volg nu congalessen online in je eigen tijd en breng ritme in je leven.

Bestel nu de cursus in de webwinkel en na betaling krijg je binnen 24 uur toegang tot je cursus en kan je beginnen.

 

Veel plezier.

Het team van Congalessen.nl

Leave a Reply