MASTERCLASS TOP AMBTENAAR

Leer in 6 stappen efficiënt en effectief met uw tijd gaan zodat u tijd kunt besteden met uw familie.

De Masterclasses Top Ambtenaar is een coachings- en trainingstraject, waarin u het vak van een Top Ambtenaar haarfijn in de vingers krijgt in drie maanden.

Het is geschikt voor medewerkers die minimaal 3 jaar ervaring hebben en verantwoordelijk zijn voor zwaardere beleidsprojecten of hun kennis verder willen vergroten voor een meer senior functie binnen de overheid.

Een topambtenaar kan jongleren

Veel zaken in de lucht houden en hoofd koel houden. Zo herkent u een topambtenaar. We leren “jongleren” met informatie, projecten, bedrijfsprocessen, beleidsnotities, beleidsthema’s, beleidsprioriteiten voor verschillende stakeholders. Want dat is het verschil tussen een ambtenaar en een topambtenaar. Een topambtenaar beheerst al deze zaken.

In dit traject krijgt u de bouwstenen van een kleine open economie, leert u gestructureerd informatie om u heen te ordenen, effectief uw prioriteiten stellen en gaat u stevig aan de slag met analyse en verwerking van data tot kennis. Na dit traject heeft u weer grip op uw leven en uw omgeving.

Heeft u een zwaardere functie gekregen?

Dit programma is uitsluitend voor beleids- en stafmedewerkers en leidinggevenden binnen de overheid en leidt u op tot een Topambtenaar. Indien u een nieuwe beleidsdirecteur bent of Secretaris Generaal kunnen we ook dit traject combineren met onderdelen van de Masterclass Inspirerend Leiderschap voor leidinggevenden. We concentreren ons dan op hoe u een team van topambtenaren kunt aansturen. U wordt in verschillende “real life” scenario’s gezet en speelt rollenspellen, begeleid door een ervaren trainer.

Maar wilt u rustig kunnen slapen?

Bent u een professional, een beleidsmedewerker, een projectmanager, een manager of stafmedewerker of leidinggevende binnen de overheid en wilt u:

  • ‘s nachts slapen zonder te piekeren over wat u de volgende dag allemaal moet doen, privé of zakelijk?
  • een bureau zonder stapels papieren of ordners die nog op u liggen te wachten?
  • beter mee kunnen praten over financieel-economische zaken
  • uw hoofd leeg hebben van acties, zodat u zich kunt concentreren op uw werk, uw klanten en uw gezin?
  • Grip krijgen op de vele projecten
  • meer tijd in uw agenda en in uw dag?
  • eindelijk dat project, projectplan, uitvoeren, maar u weet niet waar te beginnen?
  • meer tijd om te genieten van uw gezin, vrije tijd, vrienden en kinderen?

In dit programma neem ik samen met u in 3 maanden 6 stappen die uw (werk)leven zullen veranderen.

 

Masterclass Top Ambtenaar

Hoe werkt de Masterclass Top Ambtenaar? Hierbij wat u krijgt als u deelneemt:

 

1. Organiseer uw werkomgeving

Leg uw rapporten, vergaderstukken, notules, emails, ordners, dossiers en uw archieven alvast klaar!.
In deze praktische training gaat u samen met de trainer echt met u aan de slag om uw informatie te structureren en te organiseren. We geven u bruikbare hulpmiddelen om uw informatie te managen.

 

2. Ken de concepten en systemen

Als top ambtenaar dient u 9 systemen te kennen die voor u werken. Met deze systemen zal uw werk gemakkelijker worden. U kunt uw stakeholders managen, uw informatie en uw projecten.

 

3. Beleidsagenda en beleidscyclus

Als top ambtenaar werkt u in de jaarlijkse beleidscyclus aan uw beleidsprioriteiten. Hoe dient u gebruik te maken van de jaarlijkse beleidscyclus? Hoe kunt u uw onderwerpen op de beleidsagenda van de Minister krijgen? In dit onderdeel leert u de beleidscyclus gebruiken en leert u hoe u uw relevante onderwerpen op de beleidsagenda krijgt.

 

4. Weet het verschil tussen een ambtenaar en een topambtenaar

Een top ambtenaar produceert top producten en diensten voor zijn klanten. We gaan aan de slag om al uw klanten te inventariseren, intern maar ook extern. Na deze sessie weet u wat u voor wie doet en wanneer dat moet gebeuren. We gaan systemen bouwen om deze producten te realiseren.

 

5. Ontvang uitnodigingen voor gratis Online Seminars over diverse onderwerpen

Als top ambtenaar moet u uw kennis blijven updaten. U krijgt als deelnemer uitnodigingen voor online events en events over sociaal-economische aangelegenheden die belangrijk zijn voor u als Top ambtenaar.

 

6. Werk aan uw concrete projecten gedurende de komende 3 maanden

We kennen de theorie goed maar zijn handson. Tijdens de training werken we aan concrete projecten waar u mee bezig bent. We kunnen uw werk van commentaar voorzien en met u brainstormen hoe u uw producten kunt verbeteren. U heeft een paar ogen extra die met u meekijken.

 

De masterclasses wordt door Runy Calmera gegeven. Wie is Runy?

Tijdens mijn carrière als business consultant, adviseur en coach bij enkele grote bedrijven en overheidsorganisaties merkte ik hoe lastig het is voor professionals om resultaten te boeken. Vooral in hectische omgevingen als een beleidsafdeling (overheid of bedrijfsleven) met diverse directieleden en Ministers met vele projecten met korte deadlines, is het moeilijk werken voor stafmedewerkers. Ik zocht naar een manier om mijn prioriteiten te stellen, om mijn informatie te organiseren, om meer gedaan te krijgen en om minder zorgen te hoeven hebben over wat er gedaan moet worden. Ik ontwikkelde in de praktijk een analytische methode en raamwerk om de informatie in een kleine open economie te ordenen. In een tweejarig trainingsprogramma die ik gaf voor een ministerie heb ik deze methode succesvol verbeterd.

Ook mijn ontdekking van het systeem van “Getting Things Done” ® zorgde ervoor dat ik zelf mijn hoofd kon leegmaken, zonder zorgen, omdat ik overzicht kreeg op mijn projecten, mijn activiteiten en wat ik gedelegeerd had aan anderen. In diverse projecten, voor diverse klanten heb ik dit systeem succesvol toegepast. Zelf gebruik ik bij Curacao School of Management ook deze methode die ik tijdens mijn trainingen aan deelnemers onderwijs. U krijgt dus tips en vaardigheden die in de praktijk werken en hun nut hebben bewezen.

Ook u kunt nu deze methode leren en vanaf nu dingen voor elkaar krijgen, voor uw directie, voor uw programmamanager of uw Minister.

 

Data en tijden

Deze Masterclass kan op elk moment starten. We ontmoeten mekaar gemiddeld elke twee weken. Online via skype of face to face bij u op kantoor of op een andere locatie.

 

Belangstelling?

Stuur nú een e-mail en wij nemen contact op. Of vul onderstaand formulier in.