Vandaag heb je bijna weer een dag achter de rug. Je bent thuis of op je werk of in je bedrijf bezig. Ik wil je vragen: Waarom doe je wat je doet?

Waarom is een belangrijke vraag die je moet stellen als leider van je organisatie, van je team of je bedrijf. Veel leiders, managers, ondernemers en projectleiders concentreren zich vaak op de “Hoe” en de “Wat” van hun organisatie of hun team.

Een leider moet inspireren. Hij moet zich vooral bezighouden met het “Waarom” van zijn organisatie. Vooral als er meer mensen in de organisatie zijn of als die groeit.

Denk eens na over je “Waarom”. Begin met wat het belangrijkste is. Je “Hoe” en je “Wat” komen wel, zodra je waarom duidelijk hebt.

Waarom doe je wat je doet?Hier een aantal vragen waar mee je kunt beginnen

1. Waarom bestaat jou organisatie eigenlijk?

2. Waar geloof je in?

3. Wat is je passie en de reden van bestaan van jou organisatie?

Beantwoord deze vragen. Begin bijvoorbeeld met: “Ik geloof dat…”. Of “Wij geloven dat”. Dan ben je op weg naar je Waarom.

 

De Gouden Cirkel

Volgens de Gouden Cirkel van Simon Sinek dat hij hier bij TEDx uitleg http://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action.html zijn succesvolle ondernemingen en leiders altijd bezig met hun Waarom. Ze denken anders dan andere bedrijven. Ze beginnen met hun “Waarom” en gaan daarna pas met hun “Hoe” aan de gang en dan pas met hun “Wat”.

De meeste ondernemers beginnen met hun “Wat”. Wat ik doe is dit, dat en dat. En ik doe het zo, zo en zo (Hoe). Dit hoor je meestal bij netwerkbijeenkomsten.

Wij bij Curaçao School of Management hebben ook nagedacht over ons “Waarom”. Hieronder geef ik aan waarom ik elke dag mijn bed uitkomt.

 

Als je niet weet Waarom je elke dag naar je bedrijf gaat, Waarom je elke dag naar je werk gaat, Waarom je elke dag doet wat je doet, dan is het moeilijk om geïnspireerd te blijven. Als je weet wat je inspiratiebron is, dan heb je veel energie om door te gaan. Ook in moeilijke tijden. Ga achter je Waarom aan.

Waarom Curaçao School of Management?

Ik wil mensen op Curaçao inspireren om dingen te doen die hen inspireren. Ik geloof dat als iedereen het juiste zetje krijgt hij succesvol zal zijn in zijn leven. Ieder mens op Curaçao heeft onmeetbaar aantal talenten, ongeacht opleiding, afkomst, religie of sociale klasse. Elke dag weer is er een kans om die talenten te ontdekken en te gebruiken. Om je droom te realiseren.

Ik heb een bijzonder warm hart toe aan de jeugd van Curaçao. Omdat zij de volgende leiders zijn die Curaçao van ons moeten overnemen.

Hoe?
Ik wil een springplan zijn voor mensen om te springen en hun doelen te bereiken.

Wat?
Wij maken inspiratie en realisatietrainingen op Curaçao voor Curaçao en door Curaçao

Runy Calmera
Initiatiefnemer Curaçao School of Management

PS we zijn met iets spannends bezig, voor de jeugd. Hou je emailbox in de gaten Binnenkort hoor je er meer van. Als je een kind hebt tussen de 15-20 jaar of een neef of nicht is het misschien wel interessant voor haar/hem.

 

 

Facebook Comments